Het gebruik van een waterontharder biedt verschillende voordelen, op deze pagina zullen we de belangrijkse voordelen toelichten.

Duurzaam

Kalkaanslag vermindert de levensduur en prestaties van apparatuur. Er gaat steeds meer energie verloren door de aanslag. Apparatuur waarvoor onthard water wordt gebruikt, blijft schoon en verliest geen vermogen. Wasmachines, vaatwassers en andere apparatuur gaan langer mee bij gebruik van ‘zacht’ water.

Doordat er bij het gebruik van een waterontharder geen kalkafzetting meer plaats vindt in de apparaten die met warm water werken, kan een gezin al 15% bespraken op de kosten voor warm water. Waarmee je niet alleen aan de portemonnee denkt maar ook aan positief bijdraagt aan het millieu.

Naast de besparing en langere levensduur van elektrische toestellen gaat ook kleding langer mee. Door te wassen met zacht water kan er geen kalkaanslaag plaatsvinden in de vezels en dit voorkomt slijtage.

Besparing

Hard of zacht water maakt een groot verschil. Door in uw woning de kalkvormende deeltjes uit het water te halen met een waterontharder, gebruikt u minder waspoeder. Bij een waterhardheid van 10º dH verspilt u namelijk 1.8 kg waspoeder per m3 water. Dit gaat niet alleen op voor waspoeder, ook zeepdoseringen voor de vaatwasser en andere schoonmaakwerkzaamheden kunnen met 60% gereduceerd worden.

Ben je benieuwd hoe hard het water in jouw regio is ? kijk dan op deze pagina.

Gezondheid

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een waterontharder een positieve invloed heeft op de huid, en in het bijzonder eczeem. Vooral jonge kinderen met eczeem hebben baat bij het zachte water dat geleverd wordt door een waterontharder. Zacht water verminderd de kans op eczeem, uitdroging en irritatie van de huid.

Comfort

Niet alleen aan uw huid en haar ervaart u het effect van een waterontharder. Ook aan uw wasgoed zult u de positieve effecten ervaren. Uw wasgoed is schoner, zachter en helderder. Uw witte was is witter, uw handdoeken voelen zachter aan en uw kleding is soepeler en strijkt veel gemakkelijker. Wasverzachter wordt overbodig door te wassen met zacht water.

Kijk in onze shop naar ons assortiment waterontharders.

Voordelen van een Multiaqua waterontharder
Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel (038) 888 54 69 of stuur ons een mail. Je kan ook ons contactformulier invullen. We staan je graag te woord!

Neem contact op