Contactgegevens

T (038) 888 54 69
E info@multiaqua.nl

MultiAqua
Spoorstraat 27A
8271 RG IJsselmuiden
KvK 53398181
BTW NL850866820B01
IBAN NL36 ABNA 0440 0127 67

Contactformulier

Wanneer je meer informatie wilt over de installatie van de Watermaster, of voor aanvraag van een vrijblijvende offerte, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

  Persoonsgegevens die je verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u je goed mogelijk van dienst te zijn.
  Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de waterhardheid in mijn woonplaats?

  Klik hier voor de waterhardheid in uw regio.

  Hoe lang duurt de garantie?

  Op de Watermaster waterontharders zit standaard een garantie van 18 maanden. Indien er een storing optreedt binnen deze termijn worden de onderdelen gratis vervangen en de eventuele problemen verholpen.

  Registreer je waterontharder op de homepagina voor de activatie van 5 jaar garantie (op de meeste onderdelen)

  Klik hier voor onze algemene voorwaarden

  Is onthard water corrosief?

  NIET WAAR

  Water wat vanuit zichzelf zacht is en wat in sommige granietstreken wordt gevonden is soms agressief en kan invreten. Dit moet echter niet verwart worden met onthard (verzacht) water! Dit verschilt namelijk substantieel in hun minerale samenstelling. Natuurlijk zacht water bevat niet alleen weinig kalk, maar ook weinig opgeloste mineralen in het algemeen en kan vervolgens de waterleidingen aantasten. Onthard water daarentegen is oorspronkelijk hard water, dat dus rijk is aan mineralen. De ontharding verlaagt het calcium- en magnesiumgehalte en gaat zo kalkaanslag tegen, maar wijzigt de hoeveelheid opgeloste mineralen niet. Onthard water kan dus niet invreten. Het biedt de voordelen van zacht water, maar niet zijn eventuele nadelen.

   

  Is onthard water zout?

  NIET WAAR

  In natriumchloride (keukenzout) komt de zoute smaak van de verbinding van natrium met chloriden. In onthard water stijgt het natriumgehalte, terwijl de hoeveelheid chloriden ongewijzigd blijft. Een zoute smaak is dus onmogelijk.

  Hoeveel zout mag er in de zoutbak ?

  Deze mag helemaal tot de rand gevuld worden.

  Waar kan de waterontharder geplaatst worden?

  Indien je het hele huis wilt voorzien van onthard water dient de waterontharder bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de watermeter te worden geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld in de kruipruimte, kelder(kast), garage etc. Daarnaast is de DUO speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes en past deze ook in de meterkast.