Voordelen.

Duurzaam

Kalkaanslag vermindert de levensduur en prestaties van apparatuur. Er gaat steeds meer energie verloren door de aanslag. Apparatuur waarvoor onthard water wordt gebruikt, blijft schoon en verliest geen vermogen. Wasmachines, vaatwassers en andere apparatuur gaan langer mee bij gebruik van ‘zacht’ water.

Besparing

Hard of zacht water maakt een groot verschil. Door in uw woning de kalkvormende deeltjes uit het water te halen, gebruikt u minder waspoeder. Bij een waterhardheid van 10º dH verspilt u namelijk 1.8 kg waspoeder per m3 water. Dit gaat niet alleen op voor waspoeder, ook zeepdoseringen voor de vaatwasser en andere schoonmaakwerkzaamheden kunnen met 60% gereduceerd worden.

Gezondheid

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een waterontharder een positieve invloed heeft op de huid, en in het bijzonder eczeem. Vooral jonge kinderen met eczeem hebben baat bij het zachte water dat geleverd wordt door een waterontharder. Zacht water verminderd de kans op eczeem, uitdroging en irritatie van de huid.

Comfort

Niet alleen aan uw huid en haar ervaart u het effect van een waterontharder. Ook aan uw wasgoed zult u de positieve effecten ervaren. Uw wasgoed is schoner, zachter en helderder. Uw witte was is witter, uw handdoeken voelen zachter aan en uw kleding is soepeler en strijkt veel gemakkelijker. Wasverzachter wordt overbodig door te wassen met zacht water.

De voordelen van de Watermaster

Zachtere huid en haar na het douchen;
Minder huidirritatie na het scheren;
Minder last van huidproblemen zoals winterhanden en eczeem;
Besparing op alle schoonmaakmiddelen van 50-75%
Geen zouttabletten en andere anti-kalkmiddelen meer nodig;
Langere levensduur wasmachine, koffiezetapparaat, kranen, sanitair, waterkoker, cv-ketel;
Minder verstoppingen in leidingen en douchekoppen;
Geen lelijke kalkaanslag meer op douchecabines, tegels en voegen, sanitair, kranen, (auto)ramen en aquaria;
Glimmend bestek en kristalheldere glazen;
Nooit meer glascorrosie of witte aanslag;
Schoonmaken kost veel minder tijd en moeite;
Energie- en milieubesparend;
Uw wasgoed is zachter, kleding behoudt langer haar kwaliteit;